Årets svenska mästerskap inom Swedish Dance League lockade över 3000 anmälningar!

Något vi naturligtvis är oerhört stolta över eftersom det gör det till den överlägset största danstävlingen i Sverige.

Mest stolta är vi över alla er som kom och tävlande! Till er som hade en medalj i bagaget när ni åkte hem vill jag såklart säga grattis till en fantastisk prestation! Men med eller utan medaljer är ni alla förebilder för oss som står vid sidan av golvet. Oavsett om vi är domare, föräldrar, tränare eller funktionärer så imponeras vi av den glädje, energi och gemenskap ni bjuder på. Ni är unika!

Från Sveriges Dansorganisation vill jag också passa på att tacka Maria Isaksson och hela teamet från Västerås Danscenter som arrangerade med bravur. Ni fötjänar en egen guldmedalj!

För Swedish Dance League har det varit ett hektiskt år både inför och efter lanseringen. När vi nu kan se resultatet av vårt arbete – fler dansare i alla discipliner – känner vi såklart att det var värt varenda minut. Jämfört med SM förra året hade vi i år 8 % fler dansare i Disco, 20 % fler i Hiphop, 27 % fler i Pardans/artistic ballroom och hela 42 % fler dansare i Konstnärlig dans!

Snacka om att SDO får Danssverige att växa!

Sommaren står för dörren och vi kan se fram emot en välförtjänt ledighet. Ha en underbar sommar när den väl kommer så ses vi till hösten, kanske på Mega Dance Weekend i Göteborg 1-4 november – då blir det dansfest igen.

Sveriges Dansorganistion
Joachim Boëthius
Ordförande