ALLA mastertävlingar i Disco och HipHop samt challengertävlingar i konstnärlig dans ligger till grund för ranking inför internationella mästerskap.

Vårens SDL-tävlingar är ranking för internationella mästerskap som avgörs på hösten samma år. Höstens SDL-tävlingar är ranking för internationella mästerskap som avgörs kommande år på våren. Precis som tidigare räknas ett resultat bort.

Endast dansare med en giltig licens hos en licensierad dansskola kan bli uttagna till landslaget. Man kan inte få en landslagsplats om man inte är aktiv/tävlar i disciplinen nationellt. SDO beslutar från fall till fall hur många platser som ska tas i anspråk.

För att kunna representera Sverige på IDO ́s EM/VM måste man vara medborgare eller ha bott i Sverige i minst två år och kunna bevisa det.

När en championklass inte har tillräckligt med dansare (tex om det finns 7 duos och 10 platser) så tas övriga dansare ut från lägre klasser i samma subdisciplin.

Dansare från olika dansskolor kan enbart representera landslaget tillsammans om disciplinen inte är rankinggrundade inom SDL.
Dansarna som önskar tävla tillsammans i icke rankinggrundande disciplin ska redan vara uttagna till aktuellt landslag. Ansökan om att få tävla tillsammans med dansare från andra dansskolor ska göras från samtliga berörda dansskolor till ansvarig person i styrelsen i samband med att landslaget tas ut.

Rankingtävlingar 2020

DANSARE / RANKING

(Länkat från dans.se)